Sekundär Näsplastik

Korrigerande näsplastik står inför en mängd unika utmaningar. Först och främst har baslinjen i näsan redan ändrats av tidigare näskirurgi, så det är tekniskt mer krävande och i allmänhet resulterar det i längre återhämtning.
Om patienten kräver större korrigering efter en primär näskirurgi, kommer de flesta läkare behandla det som ett rekonstruktivt förfarande på grund av dess komplexa karaktär. Målet är att förbättra nasal estetik, bevara normala andningsfunktioner och leverera resultat som är i linje med patientens mål och personliga preferenser.

ikincil riplasti

Trots en duktig kirurg kan det ibland bli nödvändigt med korrigerande näsplastik på grund av problem under läkningsprocessen eller förändringar i ansiktets proportioner. För några patienter, kan en sekundär operation behövas på grund av det naturliga åldrandet i näsan.

Även om det inte finns någon regel om hur många gånger en patient kan genomgå näsplastik är det viktigt att notera att varje efterföljande operation kan leda till mer ärrvävnad, vilket har en betydande inverkan på läkning- och kosmetiska resultatet. Således vet en erfaren kirurg hur man undviker eller åtminstone minimerar ytterligare ärrbildning.

Alla ansträngningar måste användas för att undvika en sekundär operation. Bra och ärlig kommunikation mellan kirurgen och patienten är därför av yttersta vikt.
Styrelse-certifierade plastikkirurger som rutinmässigt utför revision i näsplastik är bäst lämpade att utföra dessa komplexa ingrepp. De förstår att fullständig utvärdering av näsan och översyn av de tidigare kirurgiska teknikerna är kritiska steg för att uppnå gott resultat.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder